Vaccinurile protejeaza calatorii de boli grave. In functie de locul in care calatoriti, puteti intra in contact cu boli rare, cum ar fi febra galbena, febra tifoida, difteita, poliomelita, hepatita A, hepatita B si multe altele. De asemenea, pot fi necesare anumite vaccinuri pentru a va deplasa in anumite locuri.

Obtinerea vaccinarii va va ajuta sa va mentineti in siguranta si sanatos in timp ce calatoriti. De asemenea, va va ajuta sa va asigurati ca nu aduceti acasa virusi care pot creea probleme de sanatate familiei, prietenilor si comunitatii.

Vaccinarile „recomandate” sunt oferite pentru a proteja calatorii de bolile care apar in mod obisnuit in alte parti ale lumii. Medicii determina ce vaccinuri sunt recomandate pentru calatoriile internationale pe o baza individuala, luand in considerare destinatia dvs., indiferent daca veti petrece timp in mediul rural, sezonul anului in care calatoriti, varsta, starea generala de sanatate si istoricul de imunizare. Asadar, imunizarea prin vaccinare este nu doar recomandata, ci obligatorie chiar, pentru o serie de boli infectioase cu potential sever, care se pot transmite fie prin apa, aer, alimente sau intepaturi de insecte fie prin contact direct cu o persoana infestata, mai ales in destinatii cum ar fii: Africa, Asia si America de Sud.

De ce vaccinuri am nevoie inainte de a calatori?

Vaccinurile pe care trebuie sa le obtineti inainte de a calatori vor depinde de cateva lucruri, printre care:

Unde planuiti sa calatoriti. Unele tari cer dovada vaccinarii pentru anumite boli, cum ar fi febra galbena sau poliomielita. Si calatoriile in tarile in curs de dezvoltare si in zonele rurale va pot aduce in contact cu mai multe boli, ceea ce inseamna ca este posibil sa aveti nevoie de mai multe vaccinuri inainte de a va vizita.

Sanatatea dumneavoastra. Daca sunteti gravida sau aveti o boala in curs de desfasurare sau un sistem imunitar slabit, este posibil sa aveti nevoie de vaccinuri suplimentare.

Vaccinarile pe care le-ati avut deja. Este important sa fiti la curent cu vaccinarile de rutina.

Cu cat timp inainte ar trebui sa va vaccinati?

Este important sa va vaccinati cu cel putin 4 pana la 6 saptamani inainte de a va deplasa. Acest lucru va da vaccinurilor timp pentru a incepe sa lucreze, astfel ca sunteti protejati in timp ce calatoriti. Se va asigura de asemenea, de obicei, ca aveti suficient timp pentru a obtine vaccinuri care necesita mai mult de o doza.

SFAT: documentati-va intodeauna inainte de calatorie cu privire la pericolele care va pot afecta sanatatea, si reduceti riscul acestora apeland la medicul dumneavoastra care va poate da sfaturi medicale si va poate ajuta sa preveniti riscul de a contacta o boala infectioasa.

 

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!